Hoe combineer ik school met mijn hobby’s?

Het lijkt lastig voor sommigen, maar voor anderen is super makkelijk. Wanneer ik geen planning voor de dag heb, ben ik niet-productief. Het liefst haal ik het uiterste uit mijn dag om dan klaar te zijn voor de komende dagen, maar dat is soms wel iets teveel van het goede. Vandaag ga ik hier tips over geven!

sam_2694

Persoonlijk vind ik plannen heel leuk om te doen. Een beetje tekenen en het maken naar hoe jij wil. Plannen is dan (voor mij) leuk, maar het uitvoeren is iets anders. Over mijn  manier plannen ga ik nog een artikel schrijven die er iets dieper op in gaat! Maar in ieder geval,  ik heb best drukke en volle dagen. Ik zit momenteel op 3VWO en vind het best moeilijk.

Ik plan in 1 boekje mijn huiswerk, leerwerk en blogwerk. Ik heb gekozen om alleen dit erin te schrijven, omdat dit al veel tijd neemt van mijn dag.

sam_2706

Dit is mijn planboekje, waar ik mega blij mee ben. Ik kocht deze in de sostrene grene, voor rond de 3 euro. Het is geen lijntjes schriftje maar vierkantjes, wat ik persoonlijk wat overzichtelijker vind.

sam_2704

Naast dit boekje gebruik ik ook de deskplanner. Hierin schrijf ik alles. Alles wat ook in het eerste schriftje staat, maar ook nog alle afspraken, sporten, tijdstippen, etc. Oh ja en ik schrijf het in het engels op, omdat ik dat mooier vond staan haha!

sam_2707

Dit is een random to do lijstje als ik het erg druk heb, of een klein lijstje voor als ik extra tijd over heb dat ik die dingen kan doen. Deze komt van de Hema!

Mijn dag plan ik als volgt in: Eerst leerwerk, dan huiswerk en als laatst, wanneer ik tijd over heb voor mijn  gevoel, mijn blogwerk. Ik plan mijn dagen altijd de middag/avond van te voren in. De afgelopen tijd was het ontzettend druk, maar ik probeer ook rust momenten te vinden.
Ik probeer hobby’s zo weinig mogelijk over te slaan. Mijn allergrootste hobby is dan ook sporten. Ik plan school allemaal om sport heen. Want ik vind het persoonlijk heel erg belangrijk om gewoon mijn sporten te doen in de week.
Hoe ik dus start met plannen: Eerst de vaste ‘lasten’ dan de hobby’s en dan de de overige dingetjes.

Hopelijk was dit artikel een beetje handig! Ohja, volg mij trouwens op insta: heppieblog en blijf op de hoogte van mij en nieuwe artikelen!

Advertenties

7 gedachtes over “Hoe combineer ik school met mijn hobby’s?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s